Going digital или има ли цена подстригването по имейл.

Дата на публикуване: 07/06/2020

Дигитализацията в своята позиция на процес, услуга, trend зае още една седалка на 2. ред в театъра и така затвърди намерението си да бъде център на внимание. През това време представлението продължи и в неговия край артистите се поклониха на публиката под светлините на прожектора. Завесата беше пусната.

Going digital е тема, по която със сигурност ще намерите по-научни и представителни статии в net-a от тази пред вас. Настоящата по-скоро разглежда човешката страна и дали тя има шанс и причина да оцелее паралелно с дигиталната. Всеки от вас има мнение по въпроса?!

Защо разделям човешкото от дигиталното, сцената от публиката:

/ Вашият съсед програмист е получил/задълбочил уменията си от своя преподавател?

/ Екипът Обучение на персонал обучи колегите Ви да работят на Excell, Word, Power Point?

/ Фризьорката Ви отказа да Ви подстриже по имейл?

/ Свалихте гаджето си като й сготвихте спагети онлайн?

Невероятно, но факт: Going digital е пряко зависим от особеностите на съответната култура, индустрия и поколение; дигитализацията би могла да бъда полезна там, където има хора, които да я разработят, препоръчат и приложат. И ако дигитализацията е следващото ниво на развитие, то преди него би било редно да положим здрава основа, над която да градим:

/ За надграждане на умения по програмиране, онлайн-обучението би работило.

/ Колегите Ви са се доверили на компанията и тя ги развива чрез обучения.

/ … вече сте свалили гаджето и то „прекарва“ известно време с Вас онлайн.

..за фризьорката не знам – Вие ще кажете😊

В сферата на животозастраховането, в която работя, често чувам: „Пишете плс.“, „Изпрати ми нещо на мейла!“ или „Има компания, която предлага всичко само с един click на приложението си.“. Някои хора си позволяват fast/junk food веднъж в месеца, защото „не могат без това“. В животозастраховането изборът на бързата онлайн услуга, click-ването без премисляне каква е основата, на която стои дигитализацията, може да бъде решение за цял живот.

Ако дигитализацията е инструмент за изграждане на култура, то тази култура в контекста на финансовото- и животозастраховането в България е в процес на развитие. Това развитие е задача на консултанта като човек, който предлага рационална услуга на друг човек, който от своя страна взема решения с емоция. …защото цитирайки мой клиент „За да се случи едно нещо, първо трябва да си го представим.“

Страницата, която посетихте онлайн днес или разходката снощи Ви даде по-силна емоция?

… и за да избегнем сантименталния послевкус: Going digital е процес на два крака, защото Някой, Някога трябва да го извърви.

Желая консултация

Полезни статии