За хората и дистанцията между тях като риск и(ли) възможност

Дата на публикуване: 29/03/2020

Причината този текст да стои пред вас е само една: Вие самите.

Вие сте на тази страница, защото сте взели решението да я отворите, а тъй като тя е част от моя сайт, следователно е наличен поне един от тези факти:

  • скучно Ви е сега;
  • скучно Ви е напоследък;
  • интересно Ви е да видите „С какво се занимава  сега Десислава …“
  • изобщо не Ви интересува „С какво се занимава сега Десислава …“ но просто сте любопитен/на и е в реда на нещата да сте запознати какво прави тя.

Значи, което и да си избрахте от тези 4 точки, сме на правия път. Защото по-голямата част от моите близки или далечни познати, на които преди година се обадих по тел. или писах по мейл, за да разкажа за това, че съм сменила работата си на комуникационен с животозастрахователен консултант се съгласи да говори с мен (на живо или по тел.) точно поради (една от) тези причини: или защото й/му беше скучно, или защото беше любопитен да разбере Какво прави Десислава сега…

Тези „срещи“ със сигурност имаха своето значение. За всяка една от страните. С времето отношенията между хората биват поставяни пред редица предизвикателства. Аз поставих поредното такова като смених темата, в която да консултирам хората, да ги информирам и запознавам. Работата на консултанта в сфера, свързана с финансите на един човек е процес, както за Клиента, така и за мен. Процесът не се състои в това Клиентът да бъде насочван за какво да похарчи средства, нито да получава съвети как един бизнес да бъде по-успешен: а да получи варианти за план Б.

От дистанцията на времето (преди повече от година прекратих дейност като маркетинг/комуникационен консултант) и от дистанцията между хората (която ще се задълбочава още повече и след Извънредното положение) мога да споделя само положителни наблюдения:

  • Светът няма да бъде същият както преди месец;
  • Новите обстоятелства ще бъдат безмилостни към склонните към скука, безпочвено любопитните, просто критикуващите и фиксираните върху себе си;
  • Всяка структура, която няма опит в справянето с кризи и не желае да почерпи съвет отвън ще се саморазруши;

И най-важното:

… въпреки технологиите, без които нищо няма да е такова каквото вече го познаваме, реалната икономическа и ресурсна загуба ще настъпи за всеки, който не оценява Хората и не се грижи за всеки един от тях: като служители, партньори, приятели, любими.

Благодаря Ви, че прочетохте този текст макар от скука или просто от любопитство, но моля Ви, запълнете следваща Ви среща с Човек със смисъл, причина и съдържание. Дори и този Човек да е записан в указателя Ви като Животозастрахователен консултант😉

Желая консултация

Полезни статии